تقریبا تمامی افراد یک جامعه  دل نگرانی خاص نسبت به طبیعت دارند وتخریت محیط زیست برایشان یک نگرانی می باشد .

علت اصلی این واقعیت چیست و از کجا سر چشمه گرفته است؟همانطور که می دانیم برای تهیه مایحتاج اولیه زندگی که عمدتا خوراک وپوشاک و مسکن می باشد و مایحتاج مدرنیته که شامل وسایل نقلیه و وسایل ارتباطی و رسانه ها و........ می باشد، با دانش امروز چاره ای جز دریافت آنها از طبیعت نداریم.و اما این زمانی معضل و چالش به شمار می آید که هیچ برگشت مفیدی هم به طبیعت نداریم چه بسا که مواد زاید و غیرقابل برگشت نیز برای طبیعت داریم .

ما برای ساختن منازل خود نیاز به مصالح ساختمانی از قبیل سنگ و آجر و سیمان داریم که یا به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم از طبیعت تهیه می شوند مانند انواع آهن و فولاد مورد استفاده در ساختمان یا سیمان و یا سرامیک یا کاشی.

همچنین برای ساخت اتومبیل وانواع دستگاه ها و ......نیز به آهن و فولاد احتیاج است و خوراک اغلب کارخانه ها علاوه بر مواد طبیعی استفاده از سوخت های فسیلی می باشد که آن نیز با شدت بیشتر تخریب محیط زیست محسوب می شود.

چرا که سوختن مواد فسیلی از بسیاری جهت غیر اصولی و غیر علمی وغیر اقتصادی می باشد از جمله:

1-تخریت طبیعت

2-سوختن و دود کردن تنها برای  دریافت انرژی گرمایی از موادی که می توانند بهترین مواد اولیه مفید و مصرفی از قبیل لاستیک و پلاستیک و لوازم آرایش و کرم های مختلف و............را از آن ها تهیه کرد.

3-امروزه سوختن مواد فسیلی عامل بسیاری ازآلودگی ها وعامل اصلی ایجاد گازهای گلخانه ای و گرمایش زمین محسوب می گردد.

با این پیشگفتار به سراغ موضوع این مطلب یعنی مزایای استفاده از چوب می پردازیم و قبل از شروع آن مدیریت سایت ژوران بدین وسیله اذعان می دارد که این مطلب در باب مزایای چوب و استفاده از آن می باشد و بدون جانبداری دست به قلم برده است.            همانطور که از کلیه مطالب قبلی بر می آید مشکل عمده در استفاده اغلب مصالح غیر چوبی در دو موضوع زیرخلاصه میشود.

1-تخریب طبیعت.

2-برگشت ناپذیر بودن آنها.

در نگاه اول به نظر می رسد که استحصال چوب از جنگلها و استفاده از آن بسیار مخرب تر از سایر محصولات می باشد و این گفته تا حدودی صحیح می باشد.

ولی نکته اصلی آنجاست که درختان جنگلی که چوب از آنها استحصال می گردد .اگرهم برای کارهای چوبی محصولات چوب و کاغذ استفاده نشوند بالاخره روزی از بین خواهند رفت و دارای عمری به مراتب کوتاه تر از سایر عوامل طبیعی مانند کوه ومعادن و ...می باشد.

نکته دقیقا این جاست که در صورت استفاده درست و منطقی و علمی از منابع چوبی میتوان بدون نگرانی از اتمام آن ، با جایگزینی مناسب به صورت دائم از آن استفاده کرد .

بله ، علی رغم سو تبلیغات در مورد چوب ،با استفاده از اصول علمی و فرهنگ سازی جایگزینی دو یا چند درخت به ازاء هر درخت که قطع میشود میتوان مادام از این منبع لایزال و مفید سود جست .

تعداد بازدید: 2258
چوب