با توجه به مزایای استفاده از چوب که در مقالات قبلی در موردش بحث شد و با توجه به اهمیت درختان در حفظ و پایداری محیط زیست به نظر میرسد که دیگر آن زمان نیست که هر شخصی با تولید کم بهره (کم راندمان ) این منابع با ارزش را هدر دهد .

                                     

از جمله موارد در مصرف بهینه چوب که دور ریز یا پرت آن را کم میکند،درست خشک کردن چوب به نحوی که در حین انجام عملیات خشک کردن تخته و الوارها دچار پیچیدگی و ترک خوردگی نشوند .

چوب ها در دو نوع طبیعی و صنعتی خشک میشوند . که هرکدام دارای مزایا و معایبی میباشد که در ادامه به شرح آن پرداخته میشود .

خشک کردن چوب به صورت طبیعی:

در این روش چوب ها را در محیط باز و روی هم قرار میدهند البته با فاصله از یکدیگر به گونه ای که هوا به راحتی ازبین چوبها جریان یابد . در این روش رطوبت موجود در چوب به سطح چوب منتقل شده و توسط جریان هوا تخلیه میگردد و با تکرار این عمل چوبها بعد از مدتی کاملا خشک و آماده بهره برداری میگردند .

مزایای خشک کردن چوب به روش طبیعی:

  1. ازآنجاکه در این روش از عوامل طبیعی نظیر باد و انرژی خورشید جهت خشک کردن چوب استفاده میشود به لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه میباشد .
  2. معمولا چوبها در این حالت تا حد معمول محیط مورد استفاده خشک میشوند و بیشتر از آن رطوبت خود را از دست نمیدهند .
  3. به گفته برخی افراد با تجربه در این رشته ، چوبهایی که به صورت طبیعی خشک میشوند املاح معدنی داخل آنها بهتر و بیشتر میماند و مقاومت چوب بالاتر میرود.

معایب خشک کردن چوب به روش طبیعی:

  1. عمده ترین عیبی که میتوان به این روش خشک کردن چوب گرفت. زمان بر بودن آن میباشد .

خشک کردن چوب به روش مصنوعی یا صنعتی:

در این روش چوبها را در داخل یه اتاقک بسته قرار میدهند و سپس توسط حرارتی که میتواند توسط سوخت فسیلی یا برق تامین گردد به چوبها حرارت میدهند و این عمل همانند روش طبیعی باعث خروج رطوبت از چوب میگردد . و این روند تا خروج کامل رطوبت از چوب ادامه میابد. به منظور خروج رطبت چوبها از اتاقک از فن یا هواکش استفاده میشود

البته در این روش با توجه به حرارت بالای ایجاد شده دراتاقکی که چوبها در آن قراردارند  باعث بالا رفتن حرارت در سطح چوب شده و رطوبت لایه های سطحی بیشتر خارج میشوند و باعث ایجاد ترک روی چوب میشود . به منظور جلوگیری از بروز ترک بر  روی چوبها از سنسور و حسگر هایی استفاده میشود که به منظور کاهش و افزایش رطوبت در داخل محفظه تعبیه شده اند و در برخی مواقع به منظور کنترل رطوبت حتی احتیاج به رطوبت زنی در محفظه میباشد . که توسط افشانکهایی  عمل اسپری آب  به داخل مخزن انجام میشود .

مزایای خشک کردن چوب به روش صنعتی

  1. با لا بودن سرعت خشک شدن نسبت به روش طبیعی .
  2. یکنواختی در سراسر چوب به لحاظ رطوبت .
  3. یکنواختی در تغییر رنگ که بعد از خشک شدن چوب اتفاق میفتد و می توان از آن برای نولید انواز میز و صندلی، انواع دراور و انواع محصولات چوبی استفاده کرد
تعداد بازدید: 2083